Taxiservice Gent


BLOG


14/11/2021

Lichtfestival 10/11 - 14/11 2021

Bent u naar het lichtfestival geweest?
Dit gratis festival duurde tot middernacht en bracht zeer veel bezoekers op de been.
Dat zorgde voor veel aanvragen bij taxiservice Gent. Met veel plezier brachten wij de bezoekers terug naar huis. Onze chauffeurs werden overspoeld met positieve reacties op het lichtfestival. De lichtkunstwerken van nationale en internationale kunstenaars, konden worden bewonderd tijdens een wandeling van ongeveer 7 kilometer. Gelukkig was het niet zo koud zoals op andere edities, maar veel bezoekers warmden zich nadien op aan een lekker drankje in een café of taverne.
Gezien Corona terug aan een opmars bezig is, werden er extra maatregelen genomen. Op het parcours werd verwacht dat iedereen een mondmasker droeg, ook al ging het evenement buiten door. Het wandelparcours moest ook afgelegd worden in 1 richting zodat mensen niet teveel door elkaar gingen lopen. Er was geen vast startpunt: je kon bij om het even welk kunstwerk starten en de route op eigen tempo lopen.
Op een bepaald moment was het evenement echter verzadigd: de maximumcapaciteit was bereikt en de overheden riepen op om niet meer naar Gent te komen. Uiteraard was het grote bezoekersaantal zeer welkom bij de lokale handelaren. Na de moeilijke corona jaren was dit festival opnieuw een opsteker. De hotels waren voor 90% bezet. Ook ons taxibedrijf heeft duidelijk ondervonden dat het in Gent weer zeer gezellig was.

Wist je trouwens dat dit al de vijfde editie was?
De eerste editie vond plaats in 2011 en duurde maar 3 dagen. Toen trok het festival slechts 200.000 bezoekers. Een jaar later mocht Gent 500.000 bezoekers verwelkomen en het evenement duurde toen 4 dagen. Sindsdien werd het festival om de 3 jaar georganiseerd met een record aantal bezoekers in 2018. Toen vonden maar liefst 850.000 toeschouwers de weg naar het licht.
Voor de editie van 2021 verwacht men 1 miljoen bezoekers verspreid over 5 dagen. Er zijn 36 kunstwerken te bewonderen in het centrum van de stad.

Voor de stad kost dit gratis festival maar liefst 1 miljoen euro. Een bedrag die de stad graag uitgeeft want de return is groot. Niet alleen zijn de horeca en andere sectoren zeer tevreden als er veel volk in de stad is, maar ook de bezoekers zijn zeer tevreden.
Doorheen de hele stad hoor je vaak "Ooooh" en "Aaaaah". In Covidperiodes zijn de mensen blij dat ze op een veilige manier nog eens kunnen buiten komen en kunnen deelnemen aan een evenement.

Wij zijn in elk geval voorstander van zulke evenementen.
We willen al onze klanten bedanken om beroep te doen op onze diensten.
En wie weet zien we sommigen wel terug over drie jaar voor de zesde editie van het lichtfestival.

Grafiek Taxiritten Gent
Grafiek Taxiritten Gent

31/10/2021

Luchthavenvervoer Gent in de herfstvakantie

De herfstvakantie is begonnen en voor veel mensen betekent dat dat ze op vliegvakantie gaan. Ze hebben er maanden of weken naar uit gekeken en de koffers zijn eindelijk gepakt. Maar eindelijk is het zo ver! 

Veel mensen vergeten dat de vakantie eigenlijk al begint op het moment dat je de voordeur achter je dicht trekt. En net dan is het belangrijk om geen stress te hebben! Vervoer naar de luchthaven kan hierbij helpen.


De rit naar het vliegveld is meestal erg spannend. Heb je alle bagage mee? Is er file? Zal er parkeerplaats zijn?
Misschien heb je wel een vlucht midden in de nacht en dan is het moeilijk om beroep te doen op familie of vrienden om jullie te brengen. Want voor jullie is het wel vakantie, maar diegene die jullie brengt moet de volgende dag misschien wel gewoon gaan werken. Dat voelt toch niet helemaal goed…


Om je vakantie goed en ontspannen te kunnen starten, maak je best gebruik van luchthavenvervoer van taxiservice Gent. Een taxi naar de luchthaven is de beste manier om te reizen zonder zorgen. 


Reizen met het vliegtuig betekent tijdsdruk! Het vliegtuig wacht immers niet op jou! Het laatste wat je kan gebruiken is file onderweg! Als je gebruik maakt van onze diensten verzekeren  we jou dat je op tijd aankomt op de luchthaven. Onze chauffeurs kennen de weg naar de vlieghavens op hun duimpje en zullen altijd voor de minst drukke route kiezen. 


Je hoeft je ook geen zorgen te maken over parkeerplaats. Vaak zijn de goedkope plaatsen ver verwijderd van de terminal en moet je nog een eind zeulen met je bagage. Vergeet ook niet dat het een pak geld kost om je wagen achter te laten op de parking. Vergelijk de prijs die je zou betalen eens met luchthavenvervoer. Reken daarbij de ontspannen aankomt op de luchthaven en de keuze is snel gemaakt!


Het openbaar vervoer kan een goede oplossing zijn, maar het kan zijn dat er geen trein of bus rijdt op het moment dat jij in de luchthaven moet zijn. Vaak moet je ook een paar keer overstappen en als je een zware koffer hebt betekent dat veel gezeul en gesleur. 


Wil je als je terugkomt je vakantiegevoel zo lang mogelijk vasthouden?

Zorg dan dat je na je vlucht niet zelf naar huis moet rijden. Vaak moet je eerst nog de parking betalen en de auto zoeken. 

Door te kiezen voor luchthavenvervoer kan je langer genieten van je vakantie. Na de landing hoef je enkel op je bagage te wachten en naar de uitgang te lopen. De chauffeur wacht jullie op met een naambordje en brengt jullie veilig terug naar huis. De taxi staat vlak bij de ingang geparkeerd dus je hoeft niet ver te lopen. En als je moet bent va een lange vlucht, dan kan je gerust een dutje doen tijdens de rit. 


Bij taxiservice Gent helpen we je graag aan een ontspannende vakantie. We brengen en halen jou naar alle luchthavens in België (Charleroi, Zaventem of Oostende) maar ook naar de buurlanden (Eindhoven, Schiphol…).
Het is onze missie om je onder stress maar vooral veilig van en naar de luchthaven te brengen. 

Grafiek Taxiritten Gent
Grafiek Taxiritten Gent

17/10/2021

Aantal taxiritten fors omhoog bij Taxi Service Gent

Het sociale leven lijkt zich te herstellen. Mensen kunnen al even terug terrasjes doen,  ze gaan op  café of gaan gezellig uit eten met vrienden en familie.

Nu met het openen van de danscafé's is er nog een extra luik bijgekomen. "Eindelijk! wat hebben we zalig kunnen dansen" klinkt het bij vele mensen die we in onze taxi's vervoeren.


Er zijn weer optredens waar mensen massaal naar toe mogen. Weliswaar na het tonen van een covid-safe ticket.

Copacabana was al opflakkering met ca 15.000 bezoekers. Nog ver onder de ca 50.000 bezoekers in 2019. Maar toch al een begin klinkt het bij de organistoren. Het weer was ook wel deels de spelbreker.


Met de versoepeling van de corona maatregelen is er toch een opmerkelijke evolutie te merken in het aantal korte taxi rit aanvragen.

Het aantal taxiritten is verviervoudigd sinds april. De zomermaanden hebben daar ook zeker een effect op. Maar vooral is de opening van de horeca en evementen doorslaggevend in deze sterke stijging.


We hopen dat de winter niet plots voor een terugval zorgt. De mensen zit vaker binnen wat weer een grotere verspreiding van het virus kan veroorzaken.

Voldoende slaap kan ook helpen om niet ziek te worden, een

Bio matras kopen kan de slaap bevorderen.

Grafiek Taxiritten Gent

Hebt u vragen over onze diensten of over onze blog? Neem contact met ons op.